Una dintre cele mai luxoase vase de croazieră a ajuns în această dimineaţă la Constanţa (VIDEO)

Trei mii de britanici, australieni, americani si canadieni, pasageri la bordul  unuia dintre cele mai luxoase vase de croazieră au debarcat în această dimineaţă la Constanţa. Pentru o excursie cu nava Azura, turistii au platit sume exorbitante.

Vasul a pornit din Southampton, a facut escale în Porto, Malta, Rhodos, Odesa si Ialta. De la Cta, pasagerul de lux isi continua croaziera spre, Istanbul, Izmir, Pireu şi Palma de Mallorca, după care revine la Southampton.

Pasagerii şi chiar şi o mare parte a echipajului au coborat  de pe vas în Constanţa şi fac in timpul stationarii de zece ore in Portul Cta un tur de oraş cu degustare de vin şi spectacol folcloric la un restaurant, o degustare de vin la Murfatlar, ajung la Histria şi apoi în Delta Dunării, unde fac o excursie cu navele. Tot programul durează 7-8 ore şi costă 40 de euro de persoană.

Turiştii de pe vasele de croazieră sunt, în general, persoane trecute de 50 de ani. Conform estimarilor facute de agentii navei, cei trei mii de pasageri cheltuie in cele zece ore petrecute in Romania peste doua sute de mii de euro. O croaziera cu o astfel de navă durează 20 de zile şi costă între 2.300 şi 7.000 de lire sterline,în funcţie de gradul de confort al cabinei.

Redactor: Doina Sirbu