Una dintre cele mai luxoase nave de pasageri a acostat în portul Constanța

Pachebotul „ARTANIA” este un adevărat oraş plutitor, iar cei peste 1.000 de pasageri au parte de un tratament de-a dreptul regal! Bineînţeles, şi preţul este pe măsură. O vacanţă la bordul acestei nave costă câteva mii de euro!

Având înălțimea unui bloc cu 20 de etaje și o lungime de aproape 230 de metri, ARTANIA este impresionantă. La fel de impresionantă este și atenția pentru detalii. Holul principal este decorat cu o sculptură de metal iar tavanul este un uriaş vitraliu. La bord, pasagerii au la dispoziție 6 baruri și 2 piscine.

Pasagerii care au ajuns în Constanţa, au fost împărțiți în trei grupuri. O parte au mers spre București, o parte spre Histria, un alt grup a mers spre Delta Dunării  și cel de-al treilea a vizitat obiectivele turistice din Constanța.

Întrebați dacă știu ceva despre România, unii pasageri au spus că au mai vizitat România cu alte ocazii și că este o țară extrem de frumoasă. Pe lângă cei o mie de pasageri la bordul navei mai sunt 500 marinari. Dintre aceștia 10 sunt români. În acest an sunt aşteptate în portul Constanţa 68 de nave de pasageri, dintre care 53 maritime şi 13 fluviale.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Ionescu