Un velier a eşuat într-un banc de nisip din dreptul plajei de lângă localitatea Vadu (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui constănţean aflat la bordul unui velier, care eşuase într-un banc de nisip, la 50 de metri de ţărm, în apropierea plajei, de lângă localitatea Vadu.

În momentul în care a eşuat, la bordul velierului se mai aflau alte cinci persoane, care însă au coborât şi au plecat către casă.

Sorin Drugan, proprietarul velierului spune că nu este prima dată când se confruntă cu un asemenea incident, însă data trecută a reuşit să iasă singur.

Bărbatul este un navigator cu ştate vechi, care are numeroase croaziere şi expediţii la activ. Totodată este primul român care a traversat singur oceanul Atlantic, fără escală, pe un traseu omologat.

Ambarcaţiunile Gărzii de Coastă au ajuns la velier destul de greu din cauza mării agitate şi a vântului puternic, iar operaţiunea de repunere pe linia de plutire a vasului s-a încheiat cu succes, chiar dacă la un momentdat parâma cu care era tractat velierul s-a rupt. În cele din urmă vasul a fost scos din bancul de nisip.

Velierul a fost tractat de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă către Portul Tomis.

Redactor: Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna