Un tratament naturist cu lapte suna exotic, dar poate deveni o rutină eficientă pentru o piele de catifea

Laptele poate face minuni cu pielea dacă este folosit regulat; fie se aplică direct pe piele după ce a fost curățată in prealabil, fie se combină cu ingrediente care ii potentează proprietățile, cum ar fi  mierea, fructele, zaharul, cereale integrale, in diferite măști faciale. Laptele poate fi adaugat insă si in băile fierbinți pe care le facem cand vrem sa ne relaxăm.

Laptele este un tratament naturist nemaipomenit pentru piele, datorită nutrienților pe care ii conține: acid lactic, proteine, calciu, vitamina A, vitamina B12, vitamina D si zinc. Vedeta este, fără indoială, acidul lactic, pe care il găsim in cele mai scumpe produse exfoliante pentru corp. Dizolvă proteinele pentru a exfolia celulele moarte, impuritățile și grăsimile de la suprafața pielii, lăsând la vedere celulele sănătoase si tinere ale epidermei.

Acidul lactic nu doar că exfoliază, dar hidratează pielea, optimizându-i capacitatea de a reține apa.  Minuni fac  si…vitamina A si D, care oferă  pielii o senzatie de catifelare.

Unul dintre cele mai simple tratamente cu lapte pentru piele este folosirea lui ca și tonic. Vă masați pielea, stați 10 minute, apoi vă spălați cu apă calduță. Aplicat zilnic, acest tratament naturist va imbunătăți vizibil condiția tenului. Pentru corp, se umple cada cu apa caldă si adaugă doua-trei căni de lapte gras, dar mai puteți adăuga si uleiuri esentiale sau săruri de baie!

Iată un lux accesibil, tratamenul naturist pe bază de acid lactic!