Un tată din Constanța face un apel disperat pentru salvarea fetiței lui

La doar 11 ani, micuța Luiza a fost diagnosticată cu cancer, o tumoră maligna în zona feței. Familia se întreabă continuu de ce copilul lor trebuie să treacă printr-un astfel de calvar, la o vârstă la care ar trebui să-și vadă de copilărie. Luiza a ajuns într-un spital din Italia și a fost deja operată, însă costurile operației, dar și al tratamentelor, sunt prea mari pentru resursele financiare ale familiei.

În perioada când cei mai mulți dintre copii se pregăteau să îl întâmpine pe Moș Crăciun, Luiza primea cel mai urât cadou din viața ei. Un diagnostic care avea să zdruncine puternic întreaga familie. Medicii i-au descoprit o tumoră malignă de gradul 3-4, în zona feței. Inițial, aceasta a fost operată la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”, dar medicii români nu i-au dat șanse de supraviețuire. Părinții însă nu și-a pierdut speranța, căutând alternativa care să le salveze fetița. Și au găsit-o, la un spital din Italia, însă costurile depășesc posibilitățile financiare ale familiei.

În scurt timp, întreaga comunitate din localitatea Cumpăna, acolo unde locuiește Luiza, s-a mobilizat și aproape că nu a existat om care să nu doneze, chiar și o sumă simbolică, pentru copilă. Copiii de la grădinița și de la școala din comună au strâns aproape 100 de euro, iar oamenii continuă să doneze.

Familia a reușit să strângă banii necesari pentru prima operație și, în urmă cu o săptămână, a plecat în Italia, acolo unde Luiza fost deja operată.

Medicii i-au eliminat tot mușchiul obrazului drept, dar și o parte din mandibulă. După operație, copila nu își va putea folosi ochiul drept câteva luni. Apoi vor începe ședințele de radio si chimio terapie. Pe rețelele de socializare, acolo unde a ajuns și apelul disperat al tatălui, mesajele de încurajare nu se mai opresc.

 “Capul sus copil frumos, Dumnezeu este cu tine și noi cei dragi suntem aproape de tine.  Zâmbește, că ești o fetiță frumoasă și îmi doresc să fiu aproape de tine, să te susțin , să fiu lângă tine. Ridică-ți capul sus, ca o învingătoare, tu ești o fetiță puternică.”

“Multă sănătate și curaj!”

“Luiza ești o fetiță foarte frumoasă și puternică. Împreună cu părinții tăi minunați o să treceți cu bine peste aceste greutăți. Însănătoșire ușoară și grabnică.Te pupăm, scumpo!

“Multă sănătate îngerașule. Să fii puternică, așa cum ai fost și până acum.

…sunt doar câteva dintre mesajele primite.

După terminarea tratamentului, se va încerca reconstrucția parțială a părții feței afectate, însă există riscul ca această parte să rămână paralizată total sau parțial.

Pentru ca Luiza să se întoarcă sănătoasă acasă, părinții au nevoie de ajutorul nostru. Este momentul să fim solidari cu toții și să îi întindem o mână de ajutor fetiței.

Iată conturile în lei sau euro în care puteți dona:

Cont in euro: RO06INGB0000999905102615. Banca ING.

cod SWIFT: INGBROBU; cod BIC: 606410008

Pe numele Ioniță Alexandru Eduard

 Cont în lei: RO16RZBR0000060015650570. Raiffeisen Bank.

Pe numele Ioniţa Gabriela Camelia

Paypal: alexionita_76@yahoo.com

Redactor: Oana Jărloianu