Un tânăr din Constanta a ajuns pe mâna politistilor (VIDEO)

Un tânăr din Constanta a ajuns pe mâna politistilor, după ce a încercat să spargă un bancomat din zona Trocadero. Pură coincidență sau punct de legătură în ancheta oamenilor legii? La interval de jumătate de oră, un alt individ a fost surprins la un bancomat de la Casa de Cultură. Asta după ce în urmă cu o săptămînă un bărbat de 25 de ani a fost luat cu cătușele de la un ATM din Tomis Nord.

Flagrantul a fost realizat de un echipaj de polițiști ai Secției 3 după ce un apel telefonic la 112 anunța că un bărbat camuflat cu o glugă are un comportament ciudat în preajma unei bănci din zonă. Politiștii l-au luat prin surprindere în timp ce se afla chiar în fața bancomatului și încerca să tragă bancnotele cu o pensetă. Tânărul nu a opus rezistență la reținere, semn că s-a conformat că operațiunea a fost un eșec.

Asupra lui au fost găsite carduri goale, hartii cu coduri, bani și mai multe ustensile care improvizau o bandă magnetică, un cutter și o pensetă de care hoțul se folosea în spargerea bancomatului. Toate constituie acum probe în dosarul anchetatorilor. Politiștii de la Municipiu spun că nu a fost singura spargere de noaptea trecută. La Casa de Cultură, un alt bărbat, prin aceeași metodă, atenta la un bancomat din incinta unei bănci. Cele două flagranturi au fost realizate la interval de aproximativ jumătate de oră.

Spărgătorii au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și urmează să ajungă în fața procurorilor constănțeni cu propunere de arestare preventivă. Surse din interiorul anchetei spun că ar fi vorba despre o rețea de carderi constănțeni care acționează după același tipar. Precedentul a fost creat în urmă cu doar o săptămână, când o spargere similară a avut loc la un bancomat situat în incinta unei bănci din Tomis Nord. Atunci un tânăr de 25 de ani a fost prins în flagrant cu mai multe blank-uri, hartii cu coduri pin, precum și suma de 1700 de lei.

Oamenii legii au deschis o amplă anchetă pentru a vedea dacă există vreo legătură între spargerile de bancomate din ultima vreme, de la Constanța.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Ionescu