Un strop de sânge poate salva o viaţă!

Recoltarea s-a efectuat în incinta Spitalului Municipal Mangalia, timp de câteva ore. După ce în prealabil au fost informaţi şi cosiliaţi în ceea ce priveşte importanţa donării voluntare de sânge, liceeni au lăsat deoparte emoţiile şi au dat sânge pentru semenii lor.

Elevii de liceu nu au fost singurii donatori. Printre cei care au dat dovadă de altruism s-au aflat angajaţi ai Primăriei Mangalia, iniţiatori ai proiectului “Un strop de viaţă” sau simpli cetăţeni. Toţi susţin că nimic nu este prea greu, atunci când sângele recoltat poate salva o viaţă, mai ales că scopul final al acestor campanii este acela de înfiinţare a unui centru permanent de transfuzii de sânge la Mangalia.

Persoanelor donatoare li s-a verificat starea se sănătate înainte de recoltare şi doar cei fără probleme medicale au fost supuşi recoltării. În plus,  printr-un program educaţional complex de conştientizare a populaţiei  privind importanţa donării voluntare de sânge, participanţii beneficiază de o informare corectă, direct de la personalul medical de specialitate şi pot deveni  donatori onorifici.

Următoarea campanie de donare de sânge va avea loc la Spitalul Mangalia, pe 18 decembrie. În prezent, la nivelul municipiului majoritatea  donatorilor de sânge este reprezentată de angajaţii şantierului DMHI. Donarea este realizată prin “colecta mobilă”, deoarece nu există un centru specializat pentru recoltarea sângelui, care să funcţioneze zilnic.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru