Un sistem video ultraperformant funcţionează de astăzi în Spitalul Clinic Județean Constanța

De joi, întreaga activitate a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este sub supraveghere. Mai exact este vorba de introducerea unui sistem video ultraperformant care va monitoriza 24/24 accesul persoanelor în unitatea medicală, dar și actul medical.

Întregul sistem video, montat atât în incinta spitalului cât şi în exterior, este format din 69 de camere de luat vederi. Tototdată, odată cu acest sistem a fost creată o cameră de pază și monitorizare special amenajată în acest sens.

Cele 69 de camere au fost amplasate strategic la toate intrările, pe holuri, etaje. Investiția care a costat aproximativ 400.000 de euro a fost suportată din bugetul Consiliului Județean Constanța. La inaugurarea sistemului de supraveghere au luat parte numeroşi reprezentanți și directori de instituții publice. Prezent la eveniment, senatorul PSD, Nicolae Moga, a afirmat că la Băneasa va înfiinţa Centrul Multifuncţional, în urma demersurilor făcute la ministere.

Centrul Multifuncțional este primul de acest gen din țară. Reamintim că Centrul de Sănătate din Băneasa este singurul spital din Constanţa, închis prin Hotărâre de Guvern la  data de 1 aprilie 2012 şi transformat în cămin pentru bătrâni.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: Cristi Caciauna