Un sfert de lamaie consumata in fiecare zi face minuni pentru sanatatea noastra

Apreciata mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta lamaiei ca medicament, ca remediu si ca baza a profilaxiei multor boli.

Consumul de lamaie ajuta in tratamentul infectiilor gatului, indigestiei, constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor parului, tulburarilor respiratorii, holerei, in epistaxis si hipertensiunea arterială. Sucul de lamaie este cel care aduce, in mod special, beneficii majore sanatatii. Consumul unei limonade pe langa faptul ca este relaxant si racoritor este si util pentru tratarea pietrelor la rinichi, accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare si reducerea temperaturii corpului.
Efectele pozitive ale lamaiei asupra sanatatii se datoreaza mai multor elemente nutritive din compozitia acesteia: vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine si carbohidrati. Lamaia este un fruct care contine flavonoide, substante care detin proprietati cu rol antioxidant si anticancerigen. Aceasta ajuta si la preintampinarea declansarii diabetului, a constipatiei, hipertensiunii arteriale, contribuie la ingrijirea pielii, a dintilor, in cazul indigestiei dar si a altor probleme de sanatate.

Lamaia actioneaza ca un purificator al sangelui si ca un agent de curatare. Sucul de lamaie este recomandat sa se utilizeze de catre persoanele care au raceala, gripa sau febra. Acesta declanseaza transpiratia si diminueaza febra;
Poate fi folosit si pentru ingrijirea danturii. In cazul in care se aplica suc proaspat de lamaie pe zonele dureroase ale dintilor, durerea se poate ameliora. De asemenea, masajul cu suc de lamaie opreste sangerarea gingiilor si elimina mirosul neplacut al acestora si preintampina alte probleme de sanatate legate de gingii. In plus, lamaia poate fi folosita la curatarea periodica a dintilor.
Sucul de lamaie fiind un medicament antiseptic natural, poate vindeca multe dintre problemele pielii. Poate fi utilizat in cazul intepaturilor de insecte, in caz de acnee si eczeme. Acesta are efect antiimbatranire, elimina ridurile fine si previne aparitia punctelor negre. Consumul de suc de lamaie amestecat cu apa si miere confera pielii un luciu care se mentine in timp.
Nu in ultimul rand, reamintim ca lamaia trebuie obligatoriu inclusa in tratamentele urmate pentru reducerea stresului psihic si a depresiei.