Un scafandru profesionist a decedat în Mamaia

Nicolae Roșca era scafandru profesionist de 25 de ani și totodată administratorul unei societăți ce executa lucrări de mentenanță în ceea ce privește montarea și demontarea sistemului de semnalizare pe mare, la începutul și la sfârșitul sezonului estival. Neoficial, societatea administrată de Nicolae Roșca are un contract încheiat cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

“În urmă licitaţiei publice privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru semnalizarea digurilor de larg din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, desfăşurată în luna iunie 2013, a fost încheiat contractul între ABADL şi SC Opal Construct SRL. Conform prevederilor contractuale, executantul (SC Opal Construct SRL) are obligaţia de a execută lucrări de mentenanţă în ceea ce priveşte montarea, demontarea sistemului de semnalizare la începutul şi la sfârşitul sezonului estival. În conformitate cu prevederile aceluiaşi contract, executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea şi siguranţă operaţiunilor executate”, se arată în comunicatul emis de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Medicii de pe ambulanţă au încercat fără succes să-l resusciteze. Soția scafandrului profesionist a ajuns într-un suflet pe plaja din staţiunea Mamaia, dar din păcate, a fost prea târziu.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la Morga Cimitirului Central din Constanţa unde va fi supus necropsiei.

Redactor: Sorin Hulubei