Un român căsătorit prin Skype

Un român s-a căsătorit cu o tânără din Siria, pe care nu a văzut-o încă în viața reală. Căsătoria a avut loc pe Skype, iar acum femeia așteaptă să își primească viza în România.

Tinerele din Siria apelează la metode inedite pentru a-și găsi jumătatea. Din cauza războiului, femeile au început să își caute parteneri online. Așa a procedat și Zainab, o tânără de 28 de ani din Siria, care s-a căsătorit cu un roman, deși cei doi nu s-au întâlnit niciodată.

„Sunt căsătorită cu un bărbat pe care nu l-am întâlnit niciodată. Este aproape de două ori mai mare ca mine, are două fete adolescente şi trăieşte în România”, a declarat Zainab.

Femeia l-a cunoscut pe soțul său,  în vârstă de 54 de ani,  pe Facebook. După ce au vorbit timp de aproape o lună, pe Skype,  au decis să se căsătorească. Femeia așteaptă de peste 7 luni să primească viza, pentru a imigra în România.

Aproximativ 70% din femeile din Siria sunt necăsătorite, iar  54% din totalul mariajelor din Siria au loc fie pe Skype, fie prin împuterniciți. Conform procedurii, ceremonia este oficiată în Skype, iar alături de miri se mai află martorii și un notar. Următorul pas este ca soția sau avocatul să înregistreze oficial mariajul la tribunal, pentru a putea începe pregătirea documentelor de emigrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.