Un român a traversat America pe bicicletă

Radu Păltineanu este primul român care a atraversat Americile pe bicicletă. Aventura a durat mai mult de trei ani, timp în care biciclistul a pedalat aproape 35.000 de kilometri, iar alţi 4.000 i-a navigat pe fluviul Amazon.

Aventurierul pasionat de ciclism a încheiat una dintre cele mai spectaculoase experienţe: traversarea continentului american de la nord la sud, din Alaska până în Ţara de Foc, pe bicicletă. Acesta și-a anunțat reușita pe o rețea de socializare, unde pe tot parcursul drumului a ținut un adevărat jurnal al călătoriei sale.

Nu toată călătoria biciclistului a fost una frumoasă și lipsită de griji.  Radu Păltineanu a fost jefuit pe stradă și a împărțit barca, la un moment dat, cu traficanți de droguri din Panama. Nici vremea nu a fost întotdeauna blândă cu românul nostru. Vântul și temperaturile scăzute i-au adus acestuia probleme, însă niciodată nu s-a gândit să renunțe.

Aventura lui Radu Păltineanu nu s-a încheiat aici. Curajosul român este decis să exploreze și alte continente.  Totodată, la revenirea acasă, va scrie o carte și va realiza un documentar despe călătoria sa.

Redactor: Alexandra Panait