Un preot din judeţul Constanţa a fost reţinut de procurorii din Vaslui

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BPvyK0wHZMk[/youtube]Un preot din judeţul Constanţa a fost reţinut de procurorii din Vaslui pentru că făcea trafic de etnobotanice. Din primele cercetări, se pare că preotul era persoana de legătură dintre cele două judeţe. Părintele constănţean va fi prezentat astăzi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

În urmă cu o săptămână, anchetatorii vasluieni au descins în mai multe locuinţe din judeţ, reuşind astfel să destructureze o reţea de trafic de etnobotanice. Investigaţiile au continuat şi unele indicii duceau la Constanţa. Aşa au aflat procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism că printre persoanele implicate s-ar număra şi un preot constănţean. În urma percheziţiilor efectuate, părintele Gabriel Bucică a fost reţinut. Poliţiştii spun că etnobotanice proveneau din Constanţa şi erau distribuite în Vaslui.

Preotul în vârstă de 32 de ani este din Vaslui, însă locuieşte cu chirie într-un bloc din Cumpăna. Bărbatul venise la Constanţa pentru a sluji la catedrala Arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Deşi îşi avea de ceva vreme reşedinţa în Cumpăna, vecinii nici măcar nu ştiau de existenţa lui.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că preotul va fi exclus din cadrul Bisericii şi i se va lua dreptul de “slujitor al Domnului”.

În urma percheziţiilor făcute la domiciliile grupului infracţional, poliţiştii au confiscate 675 pliculeţe cu substanţe etnobotanice, care urmau să fie vândute pe piaţa vasluiană la preţul de 10 lei bucata.

Redactor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.