Un oaspete de seamă încheie sezonul croazierelor din acest an (VIDEO)

Marţi dimineaţă, ultima navă de croazieră de anul acesta a acostat în Portul Constanţa. Cei aproximativ 650 de pasageri americani şi canadieni aflaţi la bordul navei Pacific Princess au pus piciorul pe pământ românesc. Nava a plecat din Yalta şi se îndreaptă spre Istanbul, însă turiştii străini nu puteau să treacă prin oraşul nostru fără să-l viziteze.

Timp de 10 ore, pasagerii pot vizita litoralul românesc al Mării Negre. Unii dintre turişti spun că se află pentru prima dată la Constanţa şi că impresia este una bună, însă ar mai trebui să se lucreze „pe ici pe colo”.

Dar nu toţi au fost de aceeaşi părere. Cei mai mulţi canadieni şi americani s-au bucurat din plin de clipele pe care le-au petrecut în Constanţa. Ne-au lăudat oraşul şi ne-au spus că avem o istorie impresionantă.

Pacific Princess se află într-o croazieră în Marea Mediterană şi Marea Neagră. Uriaşul de peste 170 de metri lungime a fost construit în 1999 şi are o capacitate de 800 de pasageri. Nava Pacific Princess se numără printre cele mai luxoase pasagere din lume. În acest an, la terminalul de croaziere al Portului Constanţa au făcut escală 52 de nave de pasageri, 11 dintre ele fiind fluviale – după doi ani de pauză, restul maritime. Acestea au adus la Constanţa 34.000 turişti care au ales să viziteze pe durata escalei obiectivele turistice din judeţul Constanţa, din Bucureşti sau Delta Dunării. Cea mai mare navă de pasageri sosită în acest sezon a fost „Azura”, cu aproape 3000 de turişti la bord.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita