Un nou sport nautic face furori pe litoral

Imaginea celor 6 flybooarduri in actiune a impresionat, iar turistii s-au rdicat de pe cearsafuri si-au ocupat pasarela ca sa asiste la spectacol. Nu doar imaginea este coplesitoare ci si zgomotul pe care-l fac flyboard-erele. In esenta, aparatele constau intr-o placa dotata cu doua pompe care aspira apa printr-un tub si o arunca prin doua sau mai multe duze inapoi, creand efectul de ridicare. Stand pe placa de lemn deasupra marii, ai senzatia ca levitezi pe valuri.

Primarul Constanţei, Radu Mazare a tinut neaparat sa fie in grupul de instructori care au facut show in Mamaia.  L-a luat cu el si pe unul din frati, insa a fost urmarit de ghinion: flyboardul i s-a defectat si a trebuit sa fie cules din apa de salvamari.

Flyboarding poate fi practicat in Mamaia luand cateva lectii de la instructori si inchiriind aparatul cu 150 lei /10 min sau 250 lei/20 min; si asta e doar acum la inceput, in perioada promotionala. Primarul Mazare a preferat sa-si cumpere propriul echipament, pe care a dat 8.300 euro. Are placa, vesta si casca de protectie. Flyboardingul tinde sa fie inclus la categoria “sporturi extreme” alaturi de kiteing si de parasailing, sporturi pentru care iti trebuie sange rece.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Victor Nita