Un nou scandal la Mangalia?

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, are mari bătăi de cap cu opozanții politici din consiliul local. Dar, acestora li s-au adăugat întăriri de la un fost ales liberal…adică tocmai din partidul în care s-a înrolat recent edilul șef.

Fostul viceprimar şi consilier local PNL Lucian Vișa recomandă PSD-ului local să organizeze un miting în faţa primăriei şi cere organizarea unui referendum pentru demiterea edilului Cristian Radu, deși acesta îi este coleg de partid.

Ultimele nemulţumiri sunt legate de intenţia primarului de a împrumuta 40 de milioane de lei pentru investiţii, o parte dintre consilierii PSD, dar şi fostul viceprimar, actual consilier PNL, Lucian Vişa, considerând măsura abuzivă şi dăunătoare pentru oraş.

Proiectul de hotărâre privind contractarea împrumutului apare pe convocatorul şedinţei de consiliu local care ar urma să aibă loc joi, 29 ianuarie, contestatarii edilului reproşându-i şi faptul că se vrea aprobarea bugetului pentru anul 2015 fără nici un fel de consultare publică.

„În mandatul trecut Tusac a vrut un împrumut de 10 milioane de euro. Deşi avea 10 consilieri obedienţi, unul din ei, Bogdan Filip, n-a fost de acord. Viitorul Mangaliei a fost mai presus de interese personale. Azi lucrurile se repetă. Să sperăm că se va repeta şi la rezultatul votului. PSD-ul ar trebui să iasă public, eventual să convoace un miting în faţa primăriei, chiar la ora şedinţei. Trebuie să ne apărăm oraşul. Ori noi cei mulţi, ori ei!”, a scris azi Lucian Vişa pe site-ul său.

Redactor: George Marinescu