Un nou scandal în învăţământul constănţean

Profesorul de religie de la o şcoală din Constanţa este acuzat de părinţi că ar fi folosit injurii la adresa copiilor în timpul orelor de curs. Încă din primul semestru, aceştia au anunţat conducerea unităţii de comportamentul neadecvat al dascălului. Dar, pentru că nu s-a luat nicio măsură concretă, părinţii au mers mai departe şi au contactat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. În acest caz s-a deschis o anchetă.

Părinţii elevilor din clasa a V-a B din cadrul Şcolii Generale nr.39 “Nicolae Tonitza” din Constanţa îl acuză pe profesorul de religie că ar fi folosit un limbaj şi un comportament neadecvat pentru un cadru didactic şi slujitor al domnului. Aceştia au spus că la fiecare oră, preotul Viorel Georgescu după ce le preda copiilor îi întreba ce au înţeles şi dacă nimeni nu îi răspundea, folosea injurii la adresa lor. Preotul însă neagă cu desăvârşire fapta şi spune că singurul lucru care l-a făcut a fost să ridice tonul pentru a face linişte în clasă.

În primul semestru, părinţii au sesizat doar conducerea şcolii. Directoarea a declarat că a lămurit cu părinţii încă de pe atunci situaţia profesorului de religie şi că nu s-ar fi aşteptat să se ajungă atât de departe. În plus, aceasta spune că a primit şi un mail anonim în care se făceau diferite acuzaţii la adresa dascălului.

Colegii de catedră ai profesorului au rămas şocaţi când au auzit ce acuze sunt aruncate la adresa lui.

Incidentul neplăcut a ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a luat imediat măsurile necesare şi au deschis o anchetă.

Cât despre profesorul de religie, acesta speră ca acest eveniment să fie elucidat cât mai repede. Conducerea şcolii a convocat miercuri seară o şedinţă cu părinţii clasei a V-a B, pentru a afla cine este persoana care a trimis mailul anonim şi pentru a vedea care sunt nemulţumirile exacte la adresa profesorului.

Redactor: Denisa Stoenescu