Un nou program electronic pentru militarii Forţelor Navale

Aceştia vor avea posibilitatea să simuleze pe calculator atât atacuri aeriene, cât şi navale. Pieile roşii, cum sunt cunoscuţi, spun că sunt mulţumiţi de noul soft, mai ales că pot simula peste 30 de exerciţii. Ceea ce este inedit, este faptul că unele atacuri sunt proiectate astfel încât să fie 3D.

Peste 2 500 de militari, atât români cât şi străini au testat noul program electronic de simulare tactică. Softul le oferă posibilitatea să lucreze pe mai mult de 30 de exerciţii de atac aerian şi acvatic. Militarii din cadrul Forţelor Navale vor putea oricând să acceseze programul contra sumei de 45 de lei pe oră.

Este nou, este bun şi foarte practic. Asta spun cei care au încercat softul. Pare asemănător cu un joc pe calculator, însă ceea ce-l diferenţiază este baza de date pe care o conţine.  Mai exact vorbim de hărţi reale ale teatrelor de război.

Militarii Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare din cadrul Forţelor Navale îşi doresc ca peste 4 ani, când vor împlini un deceniu de existenţă, să poate fi consideraţi o  structură de excelenţă a armatei române.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru