Un nou parc în Ovidiu

Mii de oameni au participat la inaugurarea parcului de pe malul lacului Siutghiol, din orașul Ovidiu. Proiectul autorităţilor locale a fost realizat pe bani europeni, iar investiţia s-a ridicat la aproximativ 5 milioane de lei. Parcul cuprinde spaţii verzi, mobilier urban modern, o fântână arteziană, locuri de joacă pentru copii, dar şi o platformă de observare către un peisaj superb.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Cl17piDRvRM[/youtube]

Locuitorii orașului Ovidiu se pot bucura de unul dintre cele mai frumoase parcuri din județ, situate chiar pe faleza lacului Siutghiol. Deși inițial totul părea doar un vis, autoritățile locale au reușit să implementeze în timp util proiectul a cărui finanțarea s-a realizat din fonduri europene.

Parcul vine și cu o serie de elemente unice. El a fost construit pe trei nivele care pot fi accesate cu ușurință atât de părinții care vin cu copii în cărucioare, de persoanele cu dizabilități, dar și cei care vin cu rolele sau cu skate-ul.

De asemenea, iluminatul este unul ultra modern, pe bază de leduri, care conferă atât o lumină odihnitoare, cât și o eficiență energetică ridicată. Totodată parcul are suficiente locuri de joacă pentru copii, o fântână arteziană, dar și puncte de observație dotate cu telescoape. Mii de locuitori ai orașului Ovidiu au luat cu asalt parcul, încă din ziua inaugurării.

Proiectul a fost gândit de autoritățile locale încă din anul 2013. Valoarea investiției a fost de aproximativ 5 milioane de lei.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.