Un nou focar de pestă porcină, identificat în Tulcea

Pesta porcină africană a fost identificată la o nouă societate comercială din județul Tulcea. Numărul persoanelor juridice în perimetrul cărora a fost confirmată prezența acestei boli a ajuns la trei.

Un nou focar de pestă porcină a fost identificat de către reprezentanții Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în comuna Văcăreni, la un complex de suine. Pe întreaga suprafață a județului, au fost înregistrate patru exploatații comerciale ale acestor animale.

“În judeţ, avem trei exploataţii comerciale în care s-a identificat PPA, cea din apropiere de municipiu, cea din Satu Nou şi ferma din Văcăreni, această exploataţie de creştere şi îngrăşare a porcului având un efectiv de 1.800 de capete.”, a declarat Directorul DSVSA Tulcea, Mitică Tuchilă.

Eutanasierea întregului efectiv de porci din cadrul complexului de la Văcăreni este programată a fi demarată începând cu data de 21 august. În celelalte două ferme afectate de pesta porcină, au fost  deja sacrificate aproximativ 70.000 de animale.

În ceea ce privește prezența bolii la nivelul gospodăriilor populației din județ sunt înregistrate 507 focare. Aici, pesta porcină a cauzat decesul a 377 de animale, alte peste 3.000 fiind eutanasiate ca măsură de prevenire a răspândirii bolii.

Redactor: Mihaela Țânțaru