Un nou fenomen meteo extrem lovește Dobrogea

Ploaia înghețată, caci asa se numeste fenomenul extrem, își va face apariția în Dobrogea dar si in alte zone ale tarii, in perioada imediat urmatoare. Orasul Constanta risca sa devina un adevarat patinoar pentru soferi si pietoni. 

Ploaia înghețată, un fenomen meteo extrem de periculos își va face apariția în România! Practic, fulgii de zăpadă intră în contact cu stratul de aer cald, se topesc şi se transformă în ploaie. Ulterior, ajung din nou în stratul de aer rece, aproape de suprafaţa pământului şi se răcesc brusc.  Picăturile de ploaie îngheață instantaneu la contactul cu suprafețe reci de la sol, cum ar fi asfalt, cabluri de electricitate, copaci sau orice altă suprafaţă rece.

Ploaia înghețată poate duce la ruperea cablurilor electrice,provocând apariţia unor pene extinse de curent. Fenomenul este un pericol atât pentru șoferi cât și pentru pietoni, deoarece străzile și șoselele devin adevărate patinoare. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție și să nu iasă cu mașinile decât dacă este absolut necesar.

Fenomenul ar putea să cuprindă, în următoarele zile, mai multe zone din ţară, inclusiv Dobrogea.

Redactor: Isabela Boantă