Un nou centru RMN la Constanța

Vești bune pentru constănțeni! Unul dintre cele mai noi și moderne Laboratoare RMN este de astăzi, la Constanța. Imagistica de ultimă clasă va ajuta pacienții cu un diagnostic rapid. Cu ajutorul acestui aparat performant pot fi depistate afecțiuni precum accidente vasculare, tumori, hernii de disc sau afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța dispune de astăzi de un laborator ultra modern la standarde europene.

Echipamentele au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar.

Valoarea totală a echipamentului este în valoare de aproximativ 700 de mii de euro, iar amenajarea spațiului în care au fost amplasate echipamentele și în care funcționează Laboratorul RMN, a fost posibilă cu sprijinul companiei RAJA Constanța.

RMN înseamnă Rezonanță Magnetică Nucleară și reprezintă cea mai avansată tehnică de investigație medicală imagistică. Aparatul utilizează un câmp magnetic foarte puternic pentru putea “vedea” în interiorul corpului nostru.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet