Un nou centru regional al SC RAJA SA (VIDEO)

Noul centru zonal de la Murfatlar este rodul unei colaborări mai vechi între SC RAJA SA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA în România. Investiţia de 2 milioane de dolari din fonduri nerambursabile a vizat implementarea unui sistem de comunicare a datelor la distanţă care va ajuta la monitorizarea intregii reţele de apă din Dobrogea. Astfel consumul energiei electrice va fi redus deoarece utilajele nu vor mai fi lăsate nesupravegheate și vor funcționa numai atunci cînd este nevoie. Prin acest sistem vor putea fi identificate mai uşor pierderile de apă, eventualele probleme la staţiile de pompare şi de epurare precum şi alte defecţiuni ale reţelei de distribuţie.

Prin acest sistem de comunicare a datelor la sistanţă, implementat de SC RAJA SA se reduce perioada de revizie, se abordează proactiv perioadea de mentenanţă şi se măreşte eficienţa societăţii. Acest tip de tehnologie însă nu se aplică doar in sectorul de apă canal, ci şi în domeniul petrolului şi gazelor, distribuţia energiei electrice şi infrastructura de transport.

SC RAJA SA este impartita in 8 centre de costuri, iar cel de la Murfatlar este unul dintre ele. Momentan 10 angajați ai societăţii sunt instruiți de reprezentanții unei compani din Statele Unite și de profesori universitari din București pentru a putea opera corespunzător sistemele Scada, implementate în centrul de excelenţă.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan