Un nou centru pentru Educație Interculturală s-a dechis la Muzeul de Arta Constanta

Valoarea totala a investiției a fost de 17 mii de lei, bani proveniți de la partenerii din Norvegia, Islanda , Liechtenstein și Guvernul României.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pQSwy44Uy7M[/youtube]

Diversitatea culturilor existente precum cea aromână, turcă, tătară ,armeană sau greacă, a transformat Dobrogea în regiunea cu cea mai crescută toleranță vis a vis de obiceiurile popoarelor stabilite aici. Pentru a promova tradițiile și relațiile interetnice, 25 de elevi și studenți la Artă, vor folosi metode creative care vor surprinde în imagini elementele specifice etniilor. Tinerii vor lua parte la șapte work-shop-uri , în cadrul Centrului pentru Educație Interculturală.

Întâlnirile lunare vor viza abordarea mai multor teme bazate pe interculturalitate.

Elevii și studenții au pregătit deja câteva lucrări care promovează elemente specifice minorităților.

În cadrul atelierelor de creatie, tinerii vor avea oportunitatea să discute online cu reprezentanți din Nordul Europei .

Centrul pentru Educație Interculturală din Constanța, face parte dintr-un program realizat de Muzeul de Artă în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Educație Sport și Tradiție și International Organization for Democracy and Human Rights – IODHR din Norvegia , finanţat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.