Un nou caz de malpraxis

I-a promis ca va aduce pe lume un copil perfect sanatos insa acum este acuzat de malpraxis. Vorbim despre un medic ginecolog din Bucuresti care i-a spus unei femei din comuna constanteana Murfatlar ca va naste o fetita fara probleme insa acum aceasta va aduce pe lume un copil cu multiple malformatii si cu sanse minime de supravituire. Familia femeii este insa hotarata sa isi faca dreptate si va depune plangere impotriva medicului la ministerul sanatatii, la directia de sanatate piblica dar si la colegiul medicilor.

Familia Bordeianu avea deja un baiat insa isi dorea un alt doilea copil. Cand femeia a ramas anul trecut insarcinata a fost cea mai fericita femeie. Pana cand a mers la primul control amanuntit. Atunci medicul din Constanta la care a apelat i-a spus ca fatul are probleme.

Ceea ce a si facut. Femeia si-a luat sotul si au mers in Capitala la medicul ginecolog Aurelia Tufan. Aici viitoarea mamica avea sa aiba o noua surpriza. Dupa o ecografie amanuntita, specialistul i-a spus ca de fapt copilul este perfect sanatos.

Speriata femeia a decis sa obțină o a doua opinie medicală si a mers din nou la Constanta. Atunci a aflat crudul adevar. Avea sa aduca pe lume un copil cu multiple malformatii, incompatibile cu viata.

Șocată,   femeia s-a întors la Bucuresti pentru a-i cere socoteala medicului care a mintit o in tot acest timp. Desi viitoarea mama i-a spus doctorului despre malformatiile pe care le are fatul, aceasta nu a parut deloc ingrijorata. A internat-o in spital pentru alte analize care in cele din urma au confirmat diagnosticul de la Constanta. Si ca si cum nu ar fi fost de ajuns intre timp si sexul copilului se schimbase.

Contactata telefonic, medicul ginecolo Aurelia Tufan, spune ca nu are ce sa isi reproseze. Se considera nevinovata si sustine ca stfel de malformatii nu ar fi putut fi observate mai devreme.

Parintii au insa o alta opinie si tocmai de aceea o vor da in judecata pe doctorita. Vor face plangere la parchet, la directia de sanatate publica din Bucuresti si colegiul medicilor. Nu vor bani insa isi vor ca medicul sa nu mai profeseze si alte femei sa mai sufere din cauza ei.

Redactor: Andreea Barbu