Un minor de 13 ani a fost la un pas să cadă peste balustrada unui balcon

Cei aflați în curtea Spitalului Clinic Județan Constanța au rămas șocați când au văzut că pe balustrada unui balcon situat la etajul 8 al clădirii se află un copil. Imediat au fost alertate autoritățile, prin 112, iar la fața locului a sosit un echipaj de pompieri. După lungi discuții, minorul a fost convins să intre înapoi în salon.

Medicii neagă orice tentativă de sinucidere a minorului, care, spun ei, are probleme psihice. Motivul care l-a făcut pe acesta să iasă pe balustradă se pare că este refuzul de a-l externa de pe secția de Pediatrie.

Nimeni nu recunoaște însă că acest minor de doar 13 ani, cu antecedente psihiatrice grave,  a fost lăsat nesupravegheat. Mai mult, explicația unora dintre cadrele medicale este de-a dreptul halucinantă.

Cât despre transferul copilului într-o instituție medicală unde poate primi îngrijire de specialitate, medicii spun că acest lucru nu este posibil deoarece, în Constanța, nu există o secție de Psihiatrie infantilă, iar la spitalul de la Palazu Mare nu este primit din cauza vârstei mult prea mici.

Conducerea Spitalului Clinic Județean a deschis o anchetă în acest caz pentru a determina care au fost cauzele producerii incidentului.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Raluca Damian