Un milion și jumătate de români suferă de apnee în somn

Tratamentul pentru o astfel de afecțiune, care constă în întreruperea efectivă a respirației în somn, se poate face în departamente în care colaborează medici de diferite specialități.

Apneea în somn devine o afecțiune de care suferă din ce în ce mai multe persoane. Tratarea ei este cu atât mai importantă cu cât recent a fost adoptată o lege prin care cei au această afecțiune nu mai au voie să obțină permisul de conducere. Apneea în somn este de fapt o întrerupere a procesului de respirație pentru o durată mai mare de zece secunde.

Această afecțiune poate surveni în rândul celor care suferă de hipertensiune, diabet sau obezitate. Ea trebuie tratată imediat pentru că în timp poate duce la o agravare și chiar apariția unor alte afecțiuni. Tratamentul însă trebuie efectuat de mai mulți medici specialiști.

Acest sindrom duce la trezirea pacientului din timpul somnului. Cei mai mulți dintre cei care au o astfel de afecțiune au ca simptome oboseala, somnolența cronică, dificultăți de respirație sau amorțeala pe o parte a corpului.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea