Un medic din Constanța acuză conducerea Policlinicii cu plată din oraș

Un medic din Constanța acuză conducerea Policlinicii cu plată din oraș că nu i-a mai fost prelungit contractul de prestări servicii. Acuzele aduse sunt mult mai multe, însă managerul clinicii spune că are tot dreptul să nu mai prelungească contractul, dat fiind faptul că acestea sunt făcute pe termen determinat.

Dr. Nelu – Doru Popescu este medic primar dermato-venerolog și a lucrat în Policlinica cu plată din Constanța încă din 1996. Activitatea acestuia va lua sfârșit în cadrul clinicii la finalul martie după ce comitetul de conducere a refuzat să îi prelungească contractul de muncă. După spusele medicului, pe 16 martie a primit o adresă prin care era informat că

“…la data de 31.03.2017 contractul  de prestări servicii încheiat cu Dispensarul Policlinica cu Plată încetează conform art.13 și nu va fi reînnoit.”

Medicul Popescu a făcut mai multe solicitări și adrese către Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății cu privire la abuzurile pe care consideră acesta că le comite managerul Policlinicii.

De partea cealaltă, managerul dispensarului spune că nu are vreo obligație de a prelungi contractul de prestări servicii.

Acesta ar fi primul caz în care contractul de prestări servicii a unui medic în cadrul Dispensarul Policlinica cu Plată nu este reînoit.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea