Un maraton de muzică latino se desfășoară la Vama Veche

Stilurile de dans salsa, bachata, zouk sau kizomba, completate de mișcări specifice, vor crea o atmosferă incendiară timp de zece zile la Vama Veche. Din Festivalul de Salsa nu vor lipsi nici petrecerile tematice, precum Harlem Shake, Rock Party sau Romanian Night. Pentru prima dată, tineri îmbrăcaţi în port popular românesc vor dansa salsa. Toate acestea au fost concepute pentru ca evenimentul să iasă din tiparele standard și distracția să fie una cât mai condimentată.

Fiecare zi a festivalului va fi unică. Vor avea loc workshop-uri pe teme diverse, susținute de artiști internaționali din țări precum Brazilia, Columbia, Curacao, Republica Dominicană, dar și instructori de dans din Europa. Pasty și Josta sunt doi coregrafi celebri, care dansează împreună de șapte ani. Ei vor iniția doritorii în arta dansului zouk, un stil de muzică afro-latin. Însă, la rândul lor, sunt interesați să cunoască dansul popular românesc pe care l-au abordat cu o horă autentică.

Reprezentaţiile de dans latino au și o miză importantă. Cea mai bună pereche de dansatori din țară va reprezenta România la Campionatul Mondial de Salsa din Statele Unite ale Americii. Dar, până atunci, în cea mai mare competiție de salsa din România se vor întrece dansatori de la cele mai bune școli de dans din lume.

În timpul zilei, spectatorii au parte de ateliere sau cursuri, dar și de reprezentații ale dansatorilor români și străini, iar serile continuă cu petreceri incendiare, pe ritmuri mixate de cei mai buni DJ latino din România.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru