„Un leu nou pentru Cazinou“

„Un leu nou pentru Cazinou“ este un proiect care are ca scop salvarea monumentului arhitectonic din Constanța. Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie „Om între Oameni“ are în vedere revitalizarea acţiunilor de prezervare a patrimoniului naţional prin subscripţie publică şi, sau prin parteneriat public-privat.

Proiectul care vizează clădirea Cazinoului din Constanţa, monument arhitectonic de patrimoniu, reprezintă prima acţiune lansată de ADER desfășurată sub deviza: „Parteneriatul public-privat, patrimoniul românesc salvat“. Proiectul este inspirat din celebrul apel în urma căruia a fost construit acum mai bine de 100 de ani Ateneul Român.

În prima etapă, cazinoul nu îşi schimbă regimul de proprietate și devine un centru de profit.

„Proiectul activează un mecanism financiar, prin care o cotă parte din profit merge către Consiliul Judeţean Constanţa, proprietarul Cazinoului, pentru dezvoltarea zonală, o altă parte investitorilor, proporţional cu valoarea investiţiei, şi o a treia parte, importantă, către Guvern – Ministerul Culturii / Patrimoniului pentru salvarea şi a altor obiective de interes naţional“, se precizează în comunicat.

ADER îşi exprimă speranţa să poate genera, astfel, premisele unui amplu program de reconstrucţie a ţării, în care fiecare să-şi poată aduce contribuţia, într-o formă organizată.

Redactor: Sondra Sandu