Un grav accident de muncă s-a petrecut astăzi în incinta societății Oil Terminal (VIDEO)

În timpul unor lucrări de reparație, a izbucnit un incendiu la unul din depozitele de combustibil. S-au înregistrat răniți și a fost nevoie și de evacuarea elevilor unui liceu din apropiere. Din fericire, vorbim doar despre un exercițiu, pentru testarea planului de urgenţă externă la societatea Oil Terminal S.A.

Potrivit scenariului, pe timpul operaţiunilor de încărcare, ca urmare a depăşirii parametrilor de lucru, a rezultat cedarea unei garnituri de etanşare, în urma căreia aproximativ 1 tonă şi jumătate de motorină s-a deversat. Totodată, o echipă de întreţinere efectua lucrări cu foc deschis la rezervorul învecinat. Ca urmare a nerespectării normelor în vigoare pentru astfel de operaţiuni, s-a favorizat aprinderea vaporilor de la suprafaţa lichidului deversat, iar incendiul izbucnit a afectat şi lichidul din rezervor. Doi dintre membrii echipei de lucrători au încercat să intervină cu stingătoare şi au suferit arsuri.

După lichidarea incendiului, în aer s-a ridicat un nor toxic, care s-a îndreptat spre o unitate școlară din apropiere, dar și spre locuințe.

Autoritățile au evacuat elevii liecului, i-au urcat în autobuze și i-au scos din zona de risc. Reprezentanții ISU Dobrogea au fost mulțumiți de modul în care s-a acționat.

Ultimul accident grav de acest gen a avut loc în anul 2006, la depozitul din incinta portului. A avut loc o explozie, în urma căreia mai multe persoane au murit, iar altele au fost grav rănite.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Victor Nita