Un fost executor judecătoresc din Medgidia a fost trimis în judecată

Un fost executor judecătoresc din Medgidia  a fost  trimis în judecată de către  procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu și tăinuire. Este vorba despre Cătălina Rusu care, potrivit magistraților, a încheiat acte de vânzare prin licitație a unui teren aflat sub sechestru asigurator, instituit tot de Direcția Națională Anticorupție, în dosarul retrocedărilor în care apare numele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanța, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului executor judecătoresc Cătălina Rusu, pentru săvârșirea infracțiunilor de  abuz în serviciu,  în condițiile în care a obținut pentru sine un folos necuvenit, respectiv tăinuire, dat fiind că era în cunoștință de cauză de comiterea unei infracțiuni.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că  pe data de 21 ianuarie 2016, Cătălina Rusu și-a încălcat grav atribuțiile de serviciu, cu ocazia desfășurării procedurilor de executare silită,  în celebrul dosar denumit generic ”Dosarul retrocedărilor ilegale”, în care apar nume sonore, cum ar fi Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, pe lângă alte 33 de persoane implicate.

Concret, executorul în cauză  a procedat la vânzarea prin licitație publică, contra sumei de 234.000 lei, adică aproximativ  52.000 euro,  a unui teren asupra căruia, anterior, fusese instituit sechestru asigurator de către Direcția Națională Anticorupție, despre care știa că provenea din săvârșirea unei infracțiuni.
Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă cu suma reprezentând contravaloarea terenului vândut de către inculpata Rusu Cătălina.  Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.

Redactor: Daniel Albu