Un elev de clasa a X-a din Constanța a mers la școală rupt de beat (VIDEO)

Un elev de clasa a X-a de la grupul școlar CA Rosseti din Constanța a mers la școală rupt de beat. Minorul a ajuns la liceu cu aproximativ o oră înainte de începerea cursurilor. Testul a scos la iveală faptul că adolescentul băuse o cantitate însemnată de alcool, care ar fi pus la pământ și persoanele cu experiență.

Elevul în cauză frecventa cursurile școlii profesionale. Nu ieșise cu nimic în evidență în fața profesorilor și potrivit acestora, nu era genul care să facă probleme.

Paznicul unității de învățământ a observat în momentul în care a intrat în curtea unităţii de învăţământ că tânărul abia ce stătea în picioare. S-a apropiat de el și atunci a simțit și mirosul de alcool. L-a condus la director unde minorul a susţinut că a băut doar suc.

Intrat la căldură tânărului i s-a făcut rău. A fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital, în același timp fiind anunțați și părinții. În urma îngrijirilor medicale, elevul și-a revenit și a fost externat după căteva ore. Analizele de sânge au arătat că în momentul în care a ajuns la spital, minorul avea o alcoolemie  de 2,05 grame pe litru alcool pur în sânge, semn că băuse zdravăn.

Cazul elevului va fi dezbătut în consiliul profesoral. Urmează să se stabilească sancțiunea ce i se va aplica, putându-se merge de la o simplă mustrare, până la scăderea notei la purtare și chiar exmatricularea pe o scurtă perioadă de timp.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Alex Ionescu