Un donator de sânge ajută trei pacienți

Nevoia continuă de sânge determină tot mai mulți tineri să meargă la centrul de transfuzii pentru a dona sânge. Gestul lor înseamnă foarte mult pentru bolnavii care au nevoie de tratament transfuzional, mai ales că un donator poate ajuta până la 3 pacienți.

Mini-vacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, în care cei mai mulți dintre români vor prefera să meargă în vacanță, va scădea numărul donatorilor de sânge. Dacă într-o zi normală la centru se prezintă aproape 100 de persoane, în zilele libere numărul donatorilor scade considerabil. Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute în care nevoia de sânge să nu poată fi acoperită, elevii unei școli post liceale au demarat o campanie prin care invită constănțenii să doneze sânge.

Încă din prima zi a campaniei au fost mulți tineri dornici să facă o faptă bună.

Campanie se desfășoară în perioada 28-29 noiembrie și 2 decembrie. Cei care vor să doneze sânge trebuie să știe că în dimineaţa dinainte de recoltare pot consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe. Fumătorilor li se recomandă să nu fumuze o oră înainte și după recoltare.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.