Un delfin adult a eşuat astăzi pe plajă în nordul staţiunii Mamaia

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ubjSCZoGAPU[/youtube]Muncitorii care lucrează pe plajă chiar la ieşirea din Mamaia către Năvodari au observat trupul mamiferului zăcând inert pe mal. I-au anunţat pe cei de la Apele Române care, la rândul lor, au chemat ecologiştii de la ONG-ul Mare Nostrum. Aceştia au constat că delfinul intrase deja în putrefacţie, semn că decesul a survenit de mai mult timp. Marea agitată şi curenţii care bat acum spre mal au scos cadavrul mamiferului marin pe ţărm.

Sute de delfini morţi au fost aruncaţi de valuri la mal în ultimii ani pe litoralul românesc. Ecologiştii monitorizează de ani buni fenomenul şi au tras concluzia că principala cauză a deceselor nenaturale ale delfinilor este activitatea omului. Fie mamiferele se prind în plasele aruncate de braconieri şi de cei care practică pescuitul industrial, fie delfinii mor sfâşiaţi de elicele diverselor ambarcaţiuni comerciale sau de agrement.

Delfinul greu de peste 200 de kilograme a fost luat de pe plajă cu ajutorul unor utilaje ale Apelor Române şi transportat la laborator. Biologii îi vor face necropsia pentru a stabili exact dacă mamiferul a murit de bătrâneţe ori suferea de vreo boală.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.