Un cunoscut club constănţean a fost, seara trecută, gazda unui concert umanitar (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G8MSo0E0TZw[/youtube]Reprezentații unei fundaţii umanitare împreună cu zeci de voluntari au organizat, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, un concert caritabil destinat tinerilor seropozitivi.

Trei trupe au acceptat invitația de a le aduce, prin muzica lor, măcar un zîmbet pe buze acestor oameni și de a le arăta că nu sunt singuri.

Lupta împotriva virusului HIV este o cursă contracronometru –  acest lucru îl știu foarte bine voluntarii care încearcă să-i ajute pe cei afectaţi de teribilul flagel.

Cei prezenți au putut face donații, iar banii strînși în urma evenimentului vor fi investiți în procesul de susținere și întegrare în societate a persoanelor seropozitive. Statisticile arată că aproape 1000 de constănțeni apar în evidențele persoanelor infestate cu virusul imunodeficienței umane, însă numărul celor neînregistrați poate fi și dublu. Un procent cutremurător de peste 95% dintre ei sunt tineri de peste 20 de ani. În plus, 42 de de nou – născuți și copii de pînă în 14 ani au fost diagnosticați HIV pozitiv.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.