Un copil în vârstă de doi ani a sfârșit tragic în municipiul Medgidia

Copilul a dispărut din curtea casei împreună cu frații săi mai mari, să se joace pe râpele din apropierea canalului. Ore bune, părinții nu au observat dispariția minorului. Abia după ce frații lui s-au întors acasă, cei doi părinți s-au alarmat și au anunțat poliția.

Timp de mai multe ore copilul de doi ani a fost căutat de polițiști și de jandarmi cu câinii de urmă, fără niciun rezultat.

Abia seara, s-a primit un apel la 112 de la un pescar care a găsit copilul fără suflare, înecat în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Medicii de la Ambulanţă au constatat decesul micuţului, iar poliţiştii şi procurorii au preluat cazul. Cauza decesului nu va putea fi stabilită decât după efectuarea necropsiei. Copilul provine dintr-o familie numeroasă.

Locul unde a fost găsit cadavrul se află la peste un kilometru şi jumătate depărtare de casă. Acesta fapt le dă mai multe piste, dar şi semne de întrebare anchetatorilor, care nu exclud ca micuţul să fi plecat singur la joacă şi să se fi rătăcit, la fel de bine cum a putut fi răpit.

Asistenţii sociali de la Direcţia pentru Protecţia Copilului vor demara o anchetă, în paralel cu cea a oamenilor legii, pentru a stabili în ce condiţii trăiesc copiii şi dacă se impune măsura internării în centre de plasament a fraţilor micuţului decedat în condiţii suspecte.

Redactor: George Marinescu