Un control oftalmologic efectuat la timp poate fi benefic pentru cei mici (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ts-lZJ8Mni4[/youtube]Un control la cabinetul oftalmologic este binevenit încă din primele luni de viață ale micuțului.De altfel, problemele de vedere sunt frecvente la copiii de pănă la 8 ani. O identificare din timp a acestora poate duce la corectarea lor sau la redarea bunei dispoziții copilului.

În cele mai multe cazuri, micuții care au probleme de vedere manifestă anumite simptome, care ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru părinți.

Pentru copiii  care au  defecte de vedere precum prezbitismul, miopia sau strabismul, specialiștii recomandă un examen anual. Acest lucru este necesar penntru ca medicul să constate schimbările ce apar, eventual schimbarea lentilelor.De altfel, este indicat să poarte ochelari nu numai copiii care au probleme de vedere ci și cei care petrec mai mult de 3-4 ore zilnic în fața calculatorului. De asemenea, statul la calculator ore intregi are un efect negativ asupra copiilor, pentru că această activitate forțează mușchii oculari și necesită o concentrare foarte mare. Un studiu recent arată că un procent de 25% – 30% dintre copiii din întreaga lume au nevoie de ochelari de corecție a vederii din cauza calculatorului.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.