Un consultant online poate ”sta la coadă” în locul vostru

Timpul pierdut pentru plata facturilor, impozitelor, ratelor bancare sau rezervarea biletelor de vacanță nu mai constituie o problemă, grație unei noi aplicații online. Un psiholog român s-a gândit că limitarea timpului liber îi face pe români nefericiți, motiv pentru care a dezvoltat această metodă prin care fiecare român își poate ”angaja” un asistent online.

Revoluţionara aplicaţie se numeşte Helpie, şi a luat naştere în contextul în care timpul liber al românului, în care poate să stea alături de familie sau să se ocupe de administrarea casei, este tot mai limitat şi tinde către zero. Utilizând aplicaţia de pe Google Play sau de pe AppStore, oricine poate delega un consultant Helpie pentru a face plăţi, pentru a face programări sau pentru alte sarcini aparent simple, dar mari consumatoare de timp. Odată intrat în cont, beneficiarul pur şi simplu fotografiază factura şi o trimite prin aplicaţie, îşi roagă asistentul personal să îi rezerve bilete pentru o vacanţă mult dorită sau chiar să îi aducă aminte când are ceva important de făcut.
Aplicaţia a fost inventată de un psiholog român, care, după mai multe cercetări, a concluzionat că românii sunt din ce în ce mai nefericiţi în zilele noastre faţă de deceniile anterioare, motivul principal fiind timpul liber tot mai limitat.

“Timpul este o resursă limitată. Prea mult timp ne ocupă grijile cotidiene, ratele, abonamentele sau  rezervările. Oamenii care vor mai mult timp liber, vor profita de tehnologia actuală. Practic, putem să delegăm un asistent personal care să se ocupe de toate problemele noastre cotidiene, astfel încât cele 4 ore pe care le estimăm că ar fi, în medie, timpul liber de care ar trebui să se bucure românii zilnic, chiar să îl petreacă alături de cei dragi, şi nu acoperit de multe facturi sau copleşit de griji”, explică  Alexandru Pleşea, coordonatorul proiectului.

Deocamdată aplicația nu se bucură de prea multă popularitate, însă, pe viitor, după ce oamenii îi vor cunoaște avantajele, ar putea deveni nelipsită din smartphone-urile românilor.

Redactor: Daniel Albu