Un constănțean a făcut o afacere profitabilă din folosirea ilegală a cardurilor bancare

Procurorii DIICOT i-au luat urma și au reușit să-l prindă în flagrant, la un bancomat din Capitală, în timp ce retrăgea, în mod fraudulos, aproape 12.000 de lei. Anchetatorii au găsit, la locuința acestuia, o adevărată industrie de confecționare a documentelor electronice false.

Spărgătorul de bancomate a intrat în vizorul procurorilor de la Criminalitate Informatică după ce „a dat mai multe lovituri„ la sfîrșitul anului trecut.

„În cauză  există suspiciunea rezonabilă că în zilele de 31.12.2015 şi 02.01.2016 inculpatul a accesat,  fără  drept, şi  cu   încălcarea   măsurilor  de  securitate, sistemul informatic ATM aparţinând unei unitati bancare de pe raza municipiului Bucuresti şi,folosind mai multe instrumente de monedă electronică false sau contrafăcute inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestora, a retras în numerar suma de19.800 lei fără consimţământul titularilor.” Se arată în motivarea procurorilor.

Pe 2 ianuarie însă, bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce „opera„ la un bancomat din zona Soseaua Mihai Bravu. Asupra sa au fost găsite de 32 carduri bancare, dintre care 14 carduri neinscriptionate (blank), suma de 11.988 RON  precum si şase chitante de retragere de la doua ATM-uri.

Bobi  Constantin Ciulin a fost conexat și cu celelate infracțiuuni informatice petrecute, în ultimele zile, în Capitală, iar la domiciliul său de aici, anchetatorii au descoperit și restul probelor care să0l incrimineze pe suspect: un hard disk, un laptop, 50 cartele din material PVC goale (blank), un dispozitiv  „MSR605”  pentru citire şi scriere cartele din material PVC, o imprimantă, un laminator  precum şi suma de 60.000 lei. Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub acuzațiile de acces ilegal la un sistem informatic,  efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos  şi  punerea în circulaţie de valori falsificate.

Redactor: Andreea Barbu