Un club din capitală a luat foc noaptea trecută

27 de persoane au murit și aproape 200 au fost rănite într-una dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă a țării noastre. Un club din capitală a luat foc noaptea trecută, din cauza unor efecte pirotehnice din timpul unui concert. Guvernul a decretat zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, zile de doliu național.

Groaza a cuprins noaptea trecută Bucureștiul, devenit scena unei tragedii cumplite, în urma căreia 27 de persoane au murit și alte aproape 200 au ajuns la spital, unele în stare critică. Un club din Sectorul 4 al Capitalei s-a transformat într-o torță, din cauza unor efecte pirotehnice din timpul unui concert rock. Aproape 500 de persoane se aflau în incinta localului când s-a produs o explozie, urmată de un incendiu. Ce a urmat nu poate fi descris în cuvinte, nici măcar de cei care au supraviețuit tragediei. Oamenii povestesc cum se înghesuiau pe singura poartă de acces, neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care luptau pentru viața lor.

Câteva persoane au avut prezența de spirit să alerteze autoritățile, însă pentru unii a fost prea târziu. Imaginile de la locul tragediei sunt devastatoare: oameni arși, răniți, medici care încercau să resusciteze victimele întinse pe asfalt și o stare generală de disperare. Cei care au venit însoțiti la concert își căutau prietenii printre grupul haotic de victime, rude, martori și autorități.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie și a fost demarată urmărirea penală in rem, pentru omor calificat. Audierile au început de vineri noapte, când a fost audiat organizatorul concertului. În paralel se desfășoară procedura de identificare a victimelor, la sediul Institutului Naţional de Medicină Legală.

Guvernul a adoptat sâmbătă hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de doliu naţional.

Redactor: Mihaela Sinca