Un bolnav cere locuință socială

Un barbat in varsta de 56 traieste singur, intr-un spatiu care cu greu poate fi numit casa, iar cuvantul de ordine este mizeria si saracia lucie. El a depus, in urma cu doi ani, un dosar pentru a primi o locuinta sociala, dar pana in prezent nu a primit niciun raspuns.

Bărbatul trăiește de zece ani într-o casa care nu este racordată la curentul electric și nu are apa curentă. Plătește lunar suma de 50 de lei pentru chirie, chiar dacă nu dispune de niciun fel de confort. Medgidianul suferă de hepatita C si susține că a fost îmbolnăvit în mod intenționat de un cadru medical. Acesta i-ar fi făcut o injecție fără ca acul să fie sterilizat în prealabil.

Barbatul solicită o locuință socială, pentru ca nu poate să mai trăiască în aceste condiții. În urmă cu doi ani, el a depus un dosar pentru a primi locuință socială, dar nu s-a întâmplat nimic cu cererea sa. I s-a spus doar că trebuie să aștepte.

Bărbatul nu a fost căsătorit, nu are copii și nici pe cineva care să îl ajute. El a lucrat, în urmă cu aproximativ zece ani, în cadrul Primăriei. Momentan, trăiește dintr-o pensie de handicap în valoare de 500 de lei, care îi este, bineinteles, insuficientă. Mare parte din acești bani se duc pe medicamente.

Redactor: Paul Alexe