Un bărbat din Medgidia locuiește în condiții mizere (VIDEO)

Într-o mizerie de neimaginat, fără apă şi lumină, fără mâncare şi nici un sprijin din partea celor care ar fii trebuit să îi fie aproape un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani din Medgidia îşi ducea traiul de pe o zi pe alta. În urma unei sesizări trimise de administratorul blocului autorităţile locale au făcut demersurile necesare şi bărbatul a ajuns la spital.

După 2 ani în care a trăit în condiţii inumane, la demisolul unui bloc din Medgidia, la mila vecinilor şi a celor doi fraţi care din când în când i-au mai adus mâncare un bărbat din Medgidia a ajuns în sfârşit la spital. Administratorul imobilului a făcut o sesizare în urma căreia viceprimarul oraşului, Luminiţa Vlădescu împreună cu membrii Asociaţiei de Voluntari din Medgidia s-au deplasat la locuinţa bărbatului. Astfel, bărbatul a fost luat în evidenţa spitalului municipal pentru a i se acorda îngrijirile necesare. În acest timp voluntarii îî vor curăţa şi deparazita locuinţa.

Cum a ajuns acest bărbat să trăiască în astfel de condiţii este greu de imaginat. Vecinii susţin ca l-au ajutat în nenumărate rânduri, dar au şi ei familii şi responsabilităţi.

În situaţia bărbatului de 60 de ani sunt mulţi alţii, care trăiesc aproape la limita umanului. Grav este că locuinţele lor pot fi un focar de infecţie, iar cei care au de suferit sunt întodeauna persoanele care locuiesc în vecinătate.

Reporter: Loredana Balasa ; Imagine: Dan Pauna