Un asasinat la comandă a fost dejucat de polițiștii constănțeni

Crima a fost pusă la cale de soția unui cunoscut om de afaceri din Constanța împreună cu concubinul acesteia. Cei doi au contactat trei persoane din municipiu pentru a duce la îndeplinire crima contra unei sume mari de bani. Însă, asasinii nu au primit avansul și au făcut cunoscut planul.
Povestea a început în urmă cu două zile, pe 22 februarie, când omul de afaceri Daniel Tiberiu Vădineanu, deținător al unei prospere firme de transport, i-a sesizat pe oamenii legii cu privire la o presupusă tentativă de asasinat la adresa sa. Potrivit spuselor lui Vădineanu, în data de 21 februarie, a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută care l-a informat că fosta soție, Liliana Vădineanu, a comandat uciderea sa. Imediat atât polițiștii cât și procurorii au demarat o anchetă. În urma cercetărilor, Liliana Vădineanu și Daniel Lucian Sasu, concubinul acesteia au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Cei doi concubini au plănuit din timp asasinatul, însă până acum nu au avut succes. Potrivit anchetatorilor, suspecții s-au întors din Germania la 11 februarie, cu scopul de a căuta în România persoane dispuse să ducă la bun sfârșit crima. Inițial, ei au contactat în Germania un ucigaş căruia i-au plătit un avans, dar acesta s-a făcut nevăzut cu bani. În Constanța, cei doi au început să caute alte persoane dispuse să ucidă la comandă. Deși au fost refuzați de trei bărbaţi, nu s-au lăsat  descurajați. Sasu cunoştea doi indivizi cu care s-a înţeles pentru omorârea lui Vădineanu, iar aceştia doi l-au contactat pe un al treilea individ împreună cu care urmau să execute crima. Plata contra serviciilor oferite varia între 13.000 şi 22.000 euro. Ceea ce a dus la deconspirarea faptelor este refuzul femeii de a plăti criminalilor un avans.
După câteva zile de filaj, cei doi au fost reţinuţi pentru instigare la omor calificat prin împuşcare, neurmat de executare. La audieri Sasu ți-a recunoscut parțial vina, însă femeia neagă orice acuzație.
Motivul se pare că este de ordin financiar. Liliana Vădineanu urmărea, încă de la divorț, să pună mâna pe averea soțului ei, iar în urma morții acestuia ar fi devenit custodele fetiței de șase ani pe care cei doi o au, și care este unicul moștenitor al omului de afaceri. Soţii Vădineanu divorţaseră în 2012 şi erau în plin proces de partaj. Ea fusese cea care introdusese acţiunea de partaj, la data de 12.12.2012. Cu doar un an înainte de divorţ, Vădineanu îşi cooptase soţia în firma sa, dându-i astfel dreptul la jumătate din profit. Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu au fost eliberați miercuri de Tribunalul Constanța. Pedeapsa pe care o riscă este de maximum 15 ani.

Redactor: Raluca Damian