Un an de la atentatul sângeros din Berlin

Un an de la cel mai sângeros atentat din Germania! 12 persoane și-au pierdut viața și peste 40 au fost rănite în tragedie. Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu supraviețuitorii și familiile victimelor atacului.

Pe 19 decembrie 2016, la ora locală 20:07, un camion a intrat în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din cartierul berlinez Charlottenburg. 12 persoane au murit și peste 40 au fost rănite. Șoferul camionului a fost arestat de poliția germană la câteva ore după incident. Este cel mai sângeros atentat din Germania de la atacul terorist de Oktoberfest din 26 septembrie 1980, când 13 oameni și-au pierdut viața.

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit, cu supraviețuitorii și familiile victimelor atacului de la Târgul de Crăciun din Berlin. Victimele au blamat lipsa acțiunilor antiteroriste din Germania și modul în care autoritățile au tratat victimele și familiile lor.

„Am băgat de seamă că nu ne-ați transmis condoleanțe, nici personal, nici în scris. Opinia noastră este că nu v-ați ridicat la înălțimea funcției”, au mai scris aceștia. Doamna Merkel a primit refugiații cu brațele deschise, dar pe noi ne-a ținut la distanță. Am fost ignorați complet”, a spus Hans-Georg, tatăl uneia dintre victime.

La comemorarea unui an de la tragedie se va inaugura un memorial dedicat victimelor, la care vor participa oficialități și supraviețuitori.