Un altfel de distracție fără smartphone și rețele de socializare

Adrenalinã la maximum, replici ale unor arme reale, echipament de luptã profesionist si decoruri desprinse parcã din jocurile video. Cu toate acestea se întâlnesc, în fiecare week-end, constănțenii împătimiți de Airsoft. Un fel de joc virtual, dar desfãsurat în conditii reale, cu oameni si întâmplãri veridice.

Jocurile de strategie sunt foarte iubite  de către adulţi. În ultimii ani la noi în ţară un nou fenomen a început să fie cât mai apreciat. Este vorba despre airsoft, un joc cu tentă militară, organizat într-un cadru, care simulează un conflict ce pare a fi adevărat. Armele folosite sunt replici ale celor reale. Muniţia este formată din bile de plastic de 6 sau 8 mm iar regulile sunt simple. Jocul se bazează  pe fairplay!

La Constanța, zeci de bărbați dar și femei, se adună în fiecare sfârșit de săptămână ca să se „împuște”. Echipați precum trupele de Comando dar și dotați cu replicile celor mai moderne arme, soldații de ocazie par că au găsit rețeta ideală de relaxare.

Chiar dacă este un joc destul de costisitor, acesta are din ce în ce mai mulți adepți. Fiind vorba de libertate, atitudine, strategie, dar și de inteligenţă, acesta pare fi un mod relaxant de a vă petrece timpul liber dar si de a vă deconecta de grijile vieţii cotidiene.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea