Un alt stil de vacanță

Renunță la luxul din hoteluri pentru a petrece vacanțe în mijlocul naturii, la doi pași de mare. Este vorba despre turiștii care vin pe litoral și nu beau șampanie scumpă în resorturi de cinci stele sau cluburi exclusiviste, ci se cazează în campinguri , cu bani puțini. Dorm la corturi sau rulote, își gătesc hrana la grătar, dar sunt fericiți că au ajuns la mare.

În stațiunile de pe litoral nu domnește numai extravaganța. Pe lângă turiștii care cheltuiesc mii de euro într-un concediu, se află și aventurierii care își montează corturile aproape de mare și petrec săptămâni întregi pe litoral, cu bani puțini. Vin din toate colțurile țării, determinați să își transforme vacanța într-o aventură. Au tot ce le trebuie și oriunde ajung, se simt ca acasă.

Micul dejun, prânzul sau cina NU le sunt servite de ospătari eleganți. Fiecare își testează calitățile, gătind mâncare la grătar, reușind astfel să facă economii substanțiale la bugetul de vacanță.

Motivele principale pentru care aleg vacanța la cort sunt durata vacanței și banii puțini pe care îi cheltuiesc. Economia este simțitoare, în condițiile în care, la cort, cazarea costă 50 de lei pe noapte, iar la hotel poate ajunge chiar și la 400 de lei.

În stațiunile de pe litoral ajung, an de an, mii de turiști dornici să își petreacă vacanța la cort. Cei mai mulți lasă muntele pentru mare în timpul sezonului estival.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima