Un accident a avut loc la centrala nucleară din Zaporoje

Premierul Ucrainei, Arseny Yatseniuk, a anunţat că un accident a avut loc la centrala nucleară din Zaporoje, în sud-estul ţării. Incidentul s-a petrecut vineri, dar a fost făcut public abia miercuri, la cererea premierului.

Agenţia de presă Interfax Ucraina scrie că problema a survenit la un reactor de 1.000 de megawaţi, iar producţia de energie electrică a fost sistată. Oficiali din cadrul Ministerului ucrainian pentru Energie au asigurat populația că reactoarele centralei nucleare sunt în siguranță și nu există niciun pericol de explozie.

“Ştiu că a avut loc un accident la centrala de la Zaporoje. Nu există ameninţare, nu există probleme cu reactoarele”, a explicat ministrul pentru Energie din Ucraina, într-o conferinţă de presă.

Ministrul energiei din Ucraina a mai declarat că problema va fi rezolvată pe 5 decembrie, atunci când va fi reluată şi producerea de energie electrică.

Centrala de la Zaporojie este situată pe râul Nibru, la 230 de kilometri de Donetsk şi este cea mai mare centrală nucleară din Europa. Aceasta are şase reactoare atomice.

Redactor: Raluca Damian