UMTTMR și-a inaugurat în această după-amiază filiala din Năvodari

Uniunea Minorităților Turco-Tătare Musulmane din România are de acum filială și în Năvodari. Pentru început, membri acesteia și-au propus să se ocupe de problemele urgente ale minorităților. Printre ele se numără cultura, sănătatea și educația tinerilor. În plus, copiii vor fi încurajați și chiar obligați să urmeze cursurile unei școli.

La inaugurarea filialei năvodărene a fost prezent și președintele fondator al organizației, Tair Ali. Acesta a dat asigurări că se va ocupa personal de rezolvarea problemelor de aici. Bineînțeles, și cu sprijinul celorlalte filiale.

La eveniment a fost prezent și primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei. Acesta i-a asigurat pe membri organizației de sprjin din partea primăriei, dar și al partidului din care face parte. De altfel, și până acum minoritățile au avut parte de ajutor, odată cu construirea geamiei din oraș. Primarul i-a sfătuit pe membri organizației năvodărene să fie uniți, pentru că numai așa pot obține numeroase avantaje pentru întreaga comunitate.

Reprezentanții minorităților au specificat faptul că există câteva probleme de care s-au lovit de-a lungul timpului. Pentru ca acestea să fie rezolvate, urmează să le centralizeze și apoi să le prezinte primarului Nicolae Matei. În Năvodari, există în jur de 400 de susținători ai uniunii minorităților turco-tătare musulmane, organizație nonguvernamentală și apolitică.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Cristi Caciauna