Ultramaraton, unic în lume, la Mamaia

Un nou eveniment sportiv pentru amatori, unic în lume de această dată, se va desfășura în weekendul următor, la malul mării. Mai exact, în zilele de 22 şi 23 aprilie, începând cu ora 10, în staţiunea Mamaia va avea loc un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, iar ca element de noutate sunt participanții, cu totul speciali.

Evenimentul sportiv este  organizat de Centrul de Psihologie “Marea Neagră” și face parte din proiectul ”Camera Virtuală”, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. În această cursă vor alerga 20 de echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Constanţa, antrenori de fitness și studenţi ai Universităţii “Ovidius”. Startul va fi dat sâmbătă 22 aprilie, ora 10, din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri.

“Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, terminarea competiţiei fiind la 24 de ore faţă de startul ei. (…) Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul principal al evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Evenimentul sportiv nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi, la sosire, medalie de finisher. Pe timpul celor 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe.  De asemenea, fiecare echipă participantă la eveniment va prezenta o serie de activităţi demonstrative legate de domeniul lor specific. Nu vor lipsi: dansuri moderne şi street dance, muzica, exerciţii de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor.

Redactor: Daniel Albu